OkKF píše o 7. kole

15.02.2014 08:19

Vedoucí duo stále na vítězné vlně

I v průběhu sedmého hracího dne divizní soutěže žen prokázaly své kvality oba vedoucí celky, když vytěžily plný počet bodů. Vedoucí tým tabulky FK Rakovník vstoupil do kladenského turnaje derby utkáním  s rakovnickou Olympií, a to nepříliš šťastně. Již v 6. minutě totiž velký favorit inkasoval, o dvě minuty později však bylo po střele Hrdličkové vyrovnáno. Na palubovce se i nadále odehrával urputný souboj, více ze hry pak postupně nabýval zkušenější FK. Ten také dvěma zásahy Vedralové rozhodl o zisku tří bodů. Jednodušší to neměl lídr ani v dalším duelu s ústeckým Uragánem. Tady sice vedla rakovnická děvčata již v 11. minutě rozdílem tří branek, domácí však dokázali ještě do přestávky snížit. Ve druhém poločase již branka nepadla, příležitosti však byly na obou stranách. V posledním utkání tohoto turnaje pak rakovnická Olympia podlehla rozdílem dvou branek zkušenějšímu ústeckému Uragánu.

To kladenským futsalistkám se vedlo v tomto kole o poznání lépe, když českolipským Démonkám i ústeckému ZOO nastřílely po šesti brankách, když vždy pouze jedinou inkasovali. Střelecky se dařilo především Necidové a mladičké D. Fedorkové. Duel mezi českolipskými Démonkami a ústeckou ZOO skončil dělbou bodů. Lepší začátek měly děvčata ze ZOO, která se do přestávky ujala dvoubrankového vedení, to platilo ještě pět minut před závěrečným hvizdem. Pak však zaúřadovala českolipská Kovačovičová, která na kontaktní branku svého týmu přihrála, vyrovnání pak zařídila sama.

Poslední turnaj se odehrával v Kadani a domácím futsalistkám, kterým patří třetí místo v tabulce,  vůbec nevyšel jeho úvodní duel. V něm se střetly s hostující teplickou Balticflorou, která by v případě výhry právě tuto třetí příčku mohla atakovat. A to se hostům po vyrovnaném průběhu podařilo, když jedinou a tudíž rozhodující branku vstřelila ve 20. minutě teplická Vlastníková. V dalších duelech se oba celky střetly se slánským nováčkem, zde se překvapení nekonalo, když si body připsaly vždy favorité.