OkKf píše o 8. kole

01.03.2014 10:06

 

FK RAKOVNÍK OBHÁJIL PRVENSTVÍ V DIVIZNÍ SOUTĚŽI ŽEN

Jako první dohráli svou mistrovskou soutěž v letošním ročníku účastníci 2. ročníku divizní soutěže žen.  Poslední kolo bylo naplánováno na minulý víkend, k žádné zásadní změně v tabulce pak již po jeho odehrání nedošlo. Prvenství  z loňského premiérového ročníku obhájily ženy rakovnického FK, které nezaváhaly ani v průběhu posledního hracího dne. Bez problémů si poradily se svými soupeřkami, když slánské Čechii nastřílely šest branek, českolipským Démonkám se do branky trefily  dokonce sedmkrát. Domácí futsalistky sice v prvním poločase statečně vzdorovaly, ve druhé části hry již favorit na hřišti dominoval.  Střelecky se dařilo především Anetě  Jungové, autorce šesti zásahů.  Domácí Démonky si alespoň zlepšili náladu vítězstvím nad poslední slánskou Čechií. Utkání samotné přineslo kvalitní futsal, domácím zajistila hubenou jednobrankovou výhru dvěma přesnými zásahy Kocsisová.

O jednu příčku oproti loňsku si polepšili kladenské futsalistky, které jediné letos konkurovali vítězkám,  když za nimi zaostali pouze o šest bodů. V posledním turnaji kladenské futsalistky vydřely dvě jednobrankové výhry, když v obou duelech musely  dohánět náskok soupeřek.  Porážka od kladenských a následná bezbranková remíza s rakovnickou Olympií vzala pak naději na medailové pozice teplické Balticfloře.

V posledním, ústeckém turnaji, se hrálo o konečné třetí místo. To nakonec obsadily děvčata kadaňského Betisu, a to díky jednobrankové výhře nad celkem ZOO Ústí n. L. Následná porážka s dalším ústeckým celkem AC Uragán již kadaňské mrzet nemusela – třetí příčku a tím i postup na finálový turnaj Mistrovství České republiky je již nemine. Uragán pak dominoval i v ústeckém derby se ZOO, zisk šesti bodů mu zajistil nepopulární bramborovou medaili.

Finálového turnaje Mistrovství  České republiky, který se uskuteční o víkendu 21. – 22.6.2014 v Otrokovicích, se z divizní soutěže zúčastní nejlepší tým Středočeského kraje a vítěz soutěže FK Rakovník, nejlepší tým Ústeckého kraje a třetí tým v pořadí FC Betis Kadaň a zástupce Libereckého kraje a sedmý tým divize FC Démoni Česká Lípa. Náhradníky finálového turnaje zůstanou SK Kladno a AC Uragán Ústí n.L.

Nejlepší střelkyní divizní soutěže žen se stala s 24 přesnými zásahy Aneta Jungová (FK Rakovník), o celých osm branek méně má na svém kontě druhá v pořadí  Simona Necidová (SK Kladno), o třetí příčku se s patnácti brankami dělí Denisa Fadorková (SK Kladno) a Dominika Poláčková (FK Rakovník). Pořadí nejlepších střelkyň zde.

Vyhlášení výsledků 2. ročníku Divize „A“ – kategorie žen a ocenění nejlepších celků a jednotlivců proběhne v neděli  23. března 2014 od 15.00 hodin v salonku  Staročeské hospody Zimák ve Slaném (Lacinova 1720, ve sportovním areálu).