OkKF píše o 5. kole

19.01.2014 07:41

RAKOVNICKÉ FUTSALISTKY I PO PÁTÉM HRACÍM DNU BEZ ZTRÁTY BODU

Podaří se někomu obrat lídra divizní tabulky, celek FK Rakovník o body? Tato otázka je aktuální i po pátém hracím dnu, ve kterém si vedoucí tým připsal další dvě bezproblémové výhry.  Nejprve osmi brankami deklasoval ústecké ZOO, když se třemi zásahy blýskla kanonýrka Vedralová, následně si lídr poradil i s teplickou Balticflorou. Tady se střelecky dařilo Jungové a fotbalovému talentu roku 2013 Svítkové, obě se trefily ve dvou případech. V posledním utkání tohoto teplického turnaje byly úspěšnější domácí futsalistky, které díky třem přesným zásahům porazily papírového ústeckého favorita.

Dařilo se i kladenským futsalistkám, které se společně se slánskou  Čechií představily na turnaji v Libouchci, pořádaném ústeckým Uragánem. V úvodním utkání sice kladenské futsalistky až do 17. minuty prohrávaly, pak se však rozstřílela Káňová a třemi brankami domácí popravila. Následovalo kladenské okresní derby, i v něm se radovaly přes obrovskou snahu  Čechie zkušenější Kladeňačky, přestože opět jako první inkasovaly. V závěrečném duelu tohoto turnaje pak vydolovaly důležité tři body zkušenější domácí futsalistky, které o svém vítězství rozhodly již v prvním poločase.

Poslední turnaj se hrál v České Lípě a zde excelovaly domácí Démonky. Ty se konečně sešly v optimální sestavě a po velkých bitvách vždy své soupeřky o jediný zásah přehrály. Získaných šest bodů pak znamenalo posun z posledního na sedmé místo. V posledním utkání vyšel naprázdno rakovnický nováček, který sice vedl nad zkušenou Kadaní po první půli o dvě branky, ve druhé části hry však dokonale propadl.