Turnaj v Sázavě

04.01.2014 12:59

Olympie vykročila opět stříbrnou nožkou

Sázava – Hráčky SK Olympie Rakovník se účastnily dalšího futsalového turnaje, tentokrát v Sázavě, odkud si holky přivezly loni stříbro. Ale kdo už Olympii zná, tak dobře ví, že první příčka jim souzená není, a tak ani v roce 2014 nevykročily zlatou cestou.
Turnaje se účastnilo osm týmů, rozdělených do dvou skupin. Ve skupině B se Rakovník potkal s týmy SK Viktorie Všestudy (vítězství 3:1), Bohemia Poděbrady (vítězství 2:0), DFC Panterky Čechtice (vítězství ).
Olympie získala ve skupině maximální počet bodů a postupovala z prvního místa. Semifinále, kde se utkal vítěz skupiny ,,A,, MIX Team s druhým týmem skupiny ,,B,, Bohemie Poděbrady, přineslo velké překvapení. Poděbrady hrály v základní hrací době s loňským vítězem 3:3 a na penalty nakonec vyhrály a zajistily si postup do finále.
Druhé semifinále se týkalo Rakovnických, nastoupily proti týmu Slovan Pardubice. Tento zápas přinesl dost kombinací a hrálo se ve větším tempu, než v základní skupině. Pardubické těžily především z rychlých brejků, které dělaly rakovnické obraně velké problémy. Byla to ale Olympie, kdo ze semifinále odcházel jako vítěz – 2:1.
Po dohrání zápasů o konečné umístění přišel nejdůležitější zápas dne – finále. SK Olympie Rakovník – Bohemie Poděbrady. Poděbradské  hráčky budily zasloužený respekt po vyřazení MIX Týmu. Ve finále byla Olympie futsalovějším týmem, ale bohužel i týmem, který dělal zbytečné chyby v obranné části. Bohužel i většina ofenzivních kombinací skončila mimo branku. Naopak soupeř využíval rychlé protiútoky, které proměňoval.
Minutu a půl před koncem základní hrací doby byl stav 2:1 pro Poděbrady. Rakovník věděl, že musí co nejrychleji vyrovnat, aby byla šance. Za takto krátkou dobu se i s pomocí výborně chytající brankářky Pavlíčkové dostaly dvakrát ke gólové příležitosti, bohužel koncovka byla nepřesná. Poděbrady přidaly naopak ještě jeden gól z vlastní poloviny do prázdné branky. Konečný výsledek finále byl 3:1.
Ocenění nejlepší hráčky putovalo stejně jako vloni do Rakovníka, tentokrát ho vyhrála Věra Dobrevová.
„Opět se ukázalo, že pokud se nedají góly, nemůžeme vyhrát. Holky se snažily celý turnaj o pěkný kombinační futsal, ale koncovka jim až tak nevycházela, šancí bylo podstatně více. Musíme zapracovat v obranné fázi, protože hlavně v semifinálové a finálové části turnaje jsme dostali laciné góly, které by nás v soutěži mohly mrzet. Celý turnaj výborně odchytala brankářka Pavlíčková, ale i ostatní hráčky zaslouží pochvalu,“ zhodnotil sobotní představení kouč Jan Murčo.
Olympie: Pavlíčková – Brabcová, Hajnová, Dobrevová, Vajďáková, Andrová, Virglerová, Bešíková. Trenér Jan Murčo